Ghiveci de legume

INGREDIENTE:
300 g fasole verde, 1 morcov, 1 dovlecel, 2 cartofi, 4-5 ciuperci, o telina mica, 2 catei de usturoi, o ceapa, 1 ardei gras, 4-5 buchetele de brocoli, 200 g amestec mexican de legume (congelate), 4-5 linguri suc de rosii, sare, piper, cimbru verde, patrunjel.
PREPARARE:
Fasolea verde se spala si se taie in bucati mai mici. Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi mici. Se pune un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot se adauga fasolea, cartofii si amestecul mexican (mazare, porumb, ardei gras, morcov). Se lasa sa fiarba 10min.
Morcovul, telina, ardeiul gras si dovlecelul se taie in betisoare subtiri. Ceapa se taie pestisori iar usturoiul si ciupercile in felii subtiri. Se calesc apoi  in 2-3 linguri ulei, timp de 8-10min. Peste ele, se adauga, legumele fierte, impreuna cu o jumatate de cana din apa in care au fiert. Se pune si sucul de rosii si condimente dupa gust. Se lsa sa fiarba inca 8-10 min sau pana scade putin zeama. La sfarsit se pun si buchetelele de brocoli, trecute inainte prin apa clocotita cu sare. De fiecare data, se amesteca foarte usor, sa nu se farame, pe cat posibil, legumele.
Ghiveciul se poate servi cald sau rece.
Multa munca pentru aceasta mancare! pentru ca sunt multe legume…dar cu cat punem mai multe, cu atat iese mai gustoasa! E perfecta si pentru o zi de post!

 

Reclame

2 răspunsuri

  1. Un adevarat curcubeu de culori .Imi imaginez aromele placute ale legumelor.Trebuie sa fie delicios.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: