Dovlecei patison- umpluti cu legume

 

Dovlecelul patison este o specie de dovleac, foarte apreciata, de dimensiuni mai mici si cu un gust usor asemanator cu cel al castravetelui. Forma sa este discoidala, asemanatoare unei flori cu margini dantelate. Compozitia fructului este deosebit de fina si mai crocanta decat a dovleceilor obisnuiti. Poate fi gatit pane, umplut cu carne sau legume, ori adaugat in diverse sosuri si ciorbe. Se poate consuma si murat in saramura sau in otet, pulpa lui mentinandu-se crocanta, aidoma castravetelui.

 

INGREDIENTE:
3 dovlecei patison, 2-3 ciuperci, 1/2 ceapa, 1 morcov, 1/2 ardei gras, 2 catei de usturoi, o bucata mica de telina, 5 linguri suc de rosii, patrunjel, 1 ou, sare, piper, 3-4 linguri branza rasa.
PREPARARE:
Dovleceii se spala si li se taie fiecaruia capacul. Se golesc de continut cu ajutorul unei lingurite. Se presara apoi cu sare si se lasa cu gura in jos sa se scurga de apa.
Pentru umplutura:
Se toaca toate legumele in cuburi mici, inclusiv miezul scos de la dovlecei. Se calesc in 2 linguri ulei, timp de 8-10 minute. Se opreste focul si se adauga 2 linguri suc de rosii, patrunjelul tocat marunt si oul. Se potriveste gustul cu sare si piper.

  

Cu amestecul obtinut se umplu dovleceii. Deasupra fiecaruia se aseaza branza rasa. Intr-un vas termorezistent se pun 200 ml apa, 3 linguri suc de rosii, sare si 2-3 linguri ulei. Se aseaza dovleceii umpluti si se da vasul la cuptor pentru o ora.
Se servesc calzi, cu branza rasa deasupra.

6 răspunsuri

  1. Excelent arata, felicitari!
    Eu nu am vazut la noi in piata, in Timisoara, dovlecei patison…;-(

  2. Asta imi place la nebunie,super…

  3. Hi hi…foarte dragutei arata…

  4. Arata super. Am facut si eu,din cei simpli, ca n-am avut patisoni:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: