Briose cu jeleu de visine

INGREDIENTE:
Aluat:
3 oua, 40 g unt, 125 ml iaurt cu visine, 150 g zahar, 170 g faina,
2 lingurite praf de copt, coaja rasa de lamaie.
Jeleu:
400 ml compot de visine (sau suc natural de visine),
2 linguri zahar, 1 pachet budinca de vanilie.
PREPARARE:
Jeleu:
Se amesteca praful de budinca, zaharul si compotul si se pun la fiert,
amestecand continuu pana se ingroasa. Daca se foloseste suc natural de visine, se adauga zahar numai daca este nevoie. Se opreste focul si se lasa jeleul sa se raceasca.
Aluat:
Se mixeaza ouale intregi cu zaharul. Se adauga iaurtul, untul moale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se toarna intr-un pos (sau intr-o punga). Se aseaza hartia ondulata in formele de briose si se pune un prim strat de aluat, se pune o lingura cu jeleu de visine si se toarna din nou aluat, cat sa acopere jeleul.

  
Briosele se coc in cuptorul deja incins, timp de 20 minute. Se lasa apoi sa se raceasca, se scot din forme si se decoreaza cu restul jeleului de visine.

Super briose dupa o reteta inspirata de Laura Laurentiu   

14 răspunsuri

  1. Daca ai sti, ca sunt total geloasa, 😉 aici a fost frig si abia abia gasesc cirese, dar visine pot sa uit! 😉

    Arata grozav si cred ca gustul e mai mult decat minunat.

    • Yafa multumesc! Sa stii ca si la noi a fost o perioada mai rece si visinele nu au apucat sa se coaca foarte bine, ca atare sunt foarte acre! La briose insa compotul a fost numai bun- cu gustul sau acrisor… 🙂

  2. E o mica greseala in linkul pe care l-ai dat; ai scris Ina dar legatura este (corecta) catre Laura Laurentiu…
    Am o intrebare: vad ca ai inlocuit smantana cu iaurtul de fructe, iar la faina ai pus doar 170 gr. (in loc de 300 gr. din reteta originala). Vad ca ti-au iesit super… deci e Ok daca punem doar 170 gr. faina? Felicitari pt. tot ce faci!

    • Leely,am modificat. Multumesc de atentionare. 🙂
      Poti face briosele dupa reteta Laurei sau poti face ca mine. Eu am inlocuit 200 ml de smantana cu 125 ml iaurt de visine si am pus faina obisnuita. Laura a pus doua tipuri diferite de faina care se comporta altfel (probabil )la copt. Aluatul trebuie sa fie moale,fluid ,ca la chec si nu cred ca era OK sa pun 300 g faina.Daca totusi, consideri ca e prea putina faina , mai poti adauga pana se fac 200 g.
      Multumesc de aprecieri! Te astept cu vesti despre rezultatul obtinut! 🙂

  3. aratoase briose ! si interesanta compozitia

  4. Arata minunat Flori!

  5. Sunt nemaipomenite briosele si arata bestial.Iti doresc o zi frumoasa in cotinuare.

  6. Fain jeleu…
    Vrei un premiu …de la mine?
    Daca da…te astept…la blogul meu!

  7. Un dulce de…..o mie de puncte !!
    Iar de jeleu, cum arata….nu gasesc o expresie pe masura care sa exprime admiratia mea !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: