Fursecuri cu cardamom si alune

Cardamomul este un condiment mai rar, folosit atat pentru diferite mancaruri din carne si legume, cat si pentru aromarea prajiturilor. Se mai poate folosi la mancaruri cu fructe, gemuri si vin fiert. Datorita aromei puternice se foloseste in cantitati mici. Aroma cardamomului este foarte fina, dulce, iute si usor mentolata. Dupa consum, ramane pe limba un gust de lamaie, camfor si portocala.

INGREDIENTE:
2 oua, 4 linguri zahar, 1/2 lingurita cardamom, 1/2 lingurita praf de copt, 100 g unt, un praf de sare, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri lapte, faina.
Decor: 100 g alune nesarate taiate mic , 50 g ciocolata.
PREPAPARE:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul moale, zeama de lamaie, laptele si faina amestecata cu praful de copt, sarea si praful de cardamom. Aluatul se framanta bine, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 20 minute. Se intinde apoi in foaie subtire si se decupeaza formele dorite. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se aseaza fursecurile. Deasupra fiecaruia se pun alune si se preseaza usor cu mana, pentru a intra in aluat. Se coc in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Fursecurile se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu ciocolata topita.
  

Sunt excelente langa o ceasca de ceai aromat de fructe sau langa o cana cu lapte.

Reclame

24 răspunsuri

  1. Ce bine ar merge si la mine un fursec din asta…

  2. Si unde gasim acel condiment de care n-am auzit pana azi ?

  3. Rusine mie … acum am vz cat ii de mare scris pe plic …

  4. Pare o reteta interesanta asa ca o voi incerca in acest sfarsit de saptamana.

  5. Tare aromate fursecuri ai facut, voi incerca reteta ca am si eu cardamom. Merci!
    Cred ca voi schimba ceaiul cu un capuccino, ca asa imi place mie…;-)
    Si apropo, pe Micul o cheama Yvonne.

    • Ma bucur ca ti-au placut fursecurile mele 🙂 Am sa vin sa vad cum au iesit si ale tale! Sa le savurezi cu pofta langa al tau capuccino!(mi-ai facut si mie pofta:)))
      Stiu ca pe Micul o cheama Yvonne dar pe coletul meu mai scrie si Roxana! Nu o pot intreba pe ea deocamdata pt. ca e in concediu…dar am sa modific.Multumesc!
      Sa ai o zi buna!

  6. Multumesc mult !

  7. Draga Flori,iti multumesc tare mult pt premii,cu aceasta ocazie am intrat repede si mi-am clatit ochii cu aceste delicioase si super aspectuoase fursecuri.Eu imi salvez tot timpul o multime de retete pe care sa le pun in aplicare si niciodata n-am timp sa le fac in viitorul apropiat,dar cand va veni si ziua fursecurilor,cu siguranta ale tale vor fi cele executate!Numa’ bine…Craitza.

  8. Aromate si crocante ! am sa incerc si eu reteta ta mai la toamna.

  9. Ce frumoase ti-au iesit.
    Merci de vizita! 🙂

  10. Imi era frica si mie sa pun cardamon in altceva decat cafea. Am vazut ca se foloseste si la preparate cu carne. Nu cred ca e rau. Dar macar acum pot sa il folosesc la desert 🙂 pupici!

  11. la noi se gaseste in borcanele SPICE ISLAND ground CARDAMOM

Lasă un răspuns la Ella Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: