Saramura de macrou

          

INGREDIENTE:
6 bucati macrou, sare, piper boabe, cimbru vede, 1 ardei iute, 
2 catei de usturoi, patrunjel verde, 1 rosie, 1 l apa.
PREPARARE:
Macroul se spala, se desface, se curata si i se indeparteaza capul. Se lasa sa se usuce bine de apa, se presara cu sare si se punem pe gratar. Se pune pe gratar si rosia.
Saramura:
Se pune apa la fiert impreuna cu boabe de piper, sare, ardei iute si usturoi taiat rondele si o crenguta cu cimbru verde. Se lasa sa dea cateva clocote sa se elibereze aromele, se opreste focul si se adauga patrunjel tocat. Cand rosia s-a copt, sedecojeste, se taie bucati si se adauga si ea in saramura. Macroul fript se pune direct in saramura.
Saramura de macrou, se serveste in stare calda, alaturi de mamaliguta fierbinte.

                    

Reclame

2 răspunsuri

  1. Miamiii, ce bunatate, ador saramura asta, aici nu se gaseste macrou ca sa-l pot face asa. Mi-ai facut o pofta mareeeeeeeeee! Pupicei si o saptamana frumoasa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: