Tarta cu visine si bezea

INGREDIENTE:
Pentru blat:
3 galbenusuri, 100 g unt, 4 linguri zahar, 1/2 lingurita praf de copt,
3 linguri zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, 3 linguri mac,
esenta de vanilie, 12-15 linguri faina.
Pentru umplutura:
500 g visine, 1/2 cana zahar, 1/2 cana apa, 4 linguri gris, 3 linguri pesmet.
Pentru bezea:
3 albusuri, 6 linguri zahar, esenta de vanilie.
Pentru decor: sirop de visine
PREPARARE:
Blat:
Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile. Se adauga esenta, coaja de lamaie, macul, praful de copt stins in zeama de lamaie si faina. Aluatul se framanta bine, apoi se intinde in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa aluatul din loc in loc, cu o furculita. Se introduce tava la cuptor pentru 6-7 minute.

    

Umplutura:
Apa si zaharul se amesteca si se fierb pana se formeaza un sirop gros. Se adauga visinele fara samburi, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Visinele se scot apoi, se scurg bine si se amesteca cu grisul.
Bezea:
Se mixeaza albusurile cu zaharul si esenta de vanilie, pana se obtine o bezea pufoasa.

  

Asamblarea:
In tava cu aluatul copt pe jumatate, se pune amestecul de visine, se presara pesmetul, iar deasupra se intinde bezeaua. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 20-25 minute.
Decor:
Siropul in care au stat visinele, se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa si se leaga.
Tarta se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se stropeste cu siropul de visine. Se taie cu ajutorul unui cutit trecut tot timpul prin apa rece.

      

Reclame

8 răspunsuri

  1. no, din asta o să fac și eu:-). am pus reteta in bookmark.

  2. acum fara gluma, cand am vazut tarta asta… m-a luat instant ameteala…:D se face neaparat! am salvat-o si eu… ii astept randul cat de curand! te pup!

  3. Trecem peste faptul ca visinele sunt cele mai bune fructe si ca tarta arata deosebit de imbietoare … Combinatia este excelenta si delicioasa. Weekend-ul asta face mama reteta!

    mmm abia astept!
    O sa postez si varianta de dupa 🙂

  4. arata tare bine… se pot folosi visine din compot?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: