Dulceata de cirese galbene

                   

INGREDIENTE:
1 kg cirese galbene, 1 kg zahar,
250 ml apa, zeama de lamaie.
PREPARARE:
Se pun la fiert apa si zaharul pana se formeaza un sirop mai gros. Se spala ciresele, se rup coditele, se scot samburii, apoi se stropesc cu zeama de lamaie pentru a evita innegrirea. Cand siropul este gata, se adauga ciresele, cu tot cu zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba aproximativ o ora, la foc mic si adunand din cand in cand spuma ce se ridica la suprafata. Pentru a vedea daca este gata, se pun cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa. Daca picaturile raman intregi si nu se disperseaza in apa, atunci dulceata este gata. Se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate in cuptor.

Sa aveti spor la preparat si la umplut camara!

Reclame

2 răspunsuri

  1. Mmmmmmmmmm de cand n-am mai mancat asa ceva nici nu mai stiu, arata minunat . Pupicei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: