Piept de pui cu cartofi si smântană la cuptor

INGREDIENTE:
1 piept de pui, 2-3 cartofi, 2 linguri zeama de lamaie,  200 ml smantana, 1/2 cana cu lapte dulce, sare, piper, marar, patrunjel, 2 linguri ulei, 1 lingura pesmet.
PREPARARE:
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie rondele mai groase si se fierb pe jumatate, in apa cu sare. Pieptul de pui se spala, se dezoseaza si se taie in bucati mai mici. Se face un sos din: smantana, lapte, zeama de lamaie, sare, piper si verdeata tocata fin. Se unge  un vas termorezistent cu ulei si se presara pesmet. Se aseaza cartofii scursi de apa, apoi bucatile de pui si deasupra se toarna sosul. Se da tava  la cuptor  pentru 15 min cu capac si inca 15-20 min fara capac. Mancarea se serveste calda, stropita cu smantana amestecata cu usturoi zdrobit.                    

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: