Kanuga

INGREDIENTE:
Blat
150g unt, 200 g zahar, 2 linguri cacao, 2 linguri cafea macinata, 3 linguri cafea preparata, 2 lingurite ness, 1 esenta de vanilie ( sau migdale), 3 oua, 1 lingurita praf de copt, 3 linguri faina
Decor
frisca, migdale sau ciocolata rasa
PREPARARE:
Asezam pe foc un vas in care am pus: unt, zahar, cacao, cafea si ness. Lasam sa dea cateva clocote. Crema obtinuta o dam la rece. Separam ouale. Batem galbenusurile cu un praf de sare si albusurile spuma.
In crema racita bine, adaugam galbenusurile, faina, praful de copt, esenta si la sfarsit albusurile spuma. Amestecam foarte usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat.

      

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si introducem tava in cuptorul deja incalzit, pentru 15 minte. Oprim focul dar nu scoatem prajitura, o mai tinem in cuptor 15-20 minute, pentru a nu se lasa.
Dupa ce se raceste bine, o ornam cu frisca si migdale maruntite sau ciocolata rasa.
Taiem prajitura dupa preferinta.

      

Reclame

5 răspunsuri

  1. ce bine arata!!!iubita te astep la mine pe blog sa-ti ridici premiile daca iti face placere, poop :*

  2. Foarte buna cred ca a fost prajitura, dar am o nelamurire. Vorbiti de reteta originala, dar nu stiu carei bucatarii apartine aceasta reteta: greaca, poate? Succes si astept cu interes raspunsul, Nico.

    • Reteta o stiu dintr-o carte de bucate , acolo era cu migdale, eu le-am inlocuit insa cu ciocolata rasa.
      Carei bucatarii apartine? Am tot cautat dar nu am gasit! Poate gasesti tu! 🙂

  3. Si eu am cautat si nu am gasit nimic. Ma gindisem ca poate are explicatii sursa. Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: