Iahnie cu carnati

INGREDIENTE:
500 g fasole alba, boabe mari, 4-5 bucati cu carnati afumati, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 1 morcov, 1 ceapa uscata, 2 fire ceapa verde, 3 linguri cu bulion, 100 ml ulei, sare, piper, boia dulce, cimbru, marar, patrunjel.
PREPARARE:
Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple oala cu apa fierbinte. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa si inlocuim cu alta, fierbinte, de trei ori. Cand fasolea s-a inmuiat putin, se adauga morcovul si ardeiul gras cuburi, ceapa uscata si ceapa verde taiate mic si un praf de sare. 
Carnatii se taie in felii si se calesc in putin ulei. 
Dupa ce fasolea a fiert de ajuns (aprox. o ora si jumatate) si apa a scazut, se adauga carnatii cu tot cu uleiul in care s-au prajit, bulionul, verdeata taiata fin si condimente dupa gust. Oala mai merge apoi, pentru inca 15 minute la cuptor.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: