Choux a la creme

INGREDIENTE:
Aluat:
125 g faina, 75 g unt, 125 g lapte, 25 g zahar, 4 oua, un praf de sare.
Crema: 
125 g zahar, 1 lingura faina, 400 ml lapte, 3 oua, esenta de vanilie.
PREPARARE:
Aluat:
Intr-un vas se amesteca laptele, untul, zaharul si praful de sare. Se pune vasul pe foc si cand totul incepe sa clocoteasca se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul, pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se ia vasul de pe foc si se adauga ouale, unul cate unul, si mixand in continuare. Aluatul se pune intr-un pos sau intr-o punga. Se aseaza gramajoare de aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coc in cuptorul preancalzit, timp de 15 min la foc iute si 5 min la foc potrivit.

  
Crema:
Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si cu o lingura cu faina. Se toarna peste ele laptele si se pun pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se incorporeaza vanilia si albusurile batute spuma cu restul de zahar.
Asamblarea: 
Se taie cate un capac fiecarei bilute de aluat si se umple cu crema de vanilie. Se aseaza la loc capacul si se pudreaza cu zahar farin vanilat.      

                 

Reclame

2 răspunsuri

  1. buna
    nu prea stiu ce e al pos (poss sau posh..?..) dar imi imaginez ca e chestia aia cu care se fac bezelele sau se pune frisca p torturi.
    In lipsa de asa ceva :), ce altceva as putea folosi in loc?

    – in crema se poate pune.. budinca de vanilie?..

    vreau si eu sa o incerc. mama facea cand eram copii..
    Multumesc 🙂

    • Se numeste poş ,este confectionat din material textil impermeabil iar la capat se aseaza un dui sau un şpriţ adica formele cu care se realizeaza diverse modele de decor. Il poti inlocui cu o punga pe care sa o tai la un capat sau poti pune gramajoarele de aluat cu o linguriţa. 🙂 Ca si umplutura poti folosi orice fel de crema sau budinca doresti. Sper ca ti-am fost de ajutor 🙂 Te mai astept si altadata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: