Bors de perisoare

       

INGREDIENTE
3 l apa, 0,5 l bors, 1 piept de pui, 1 ou, 2 morcovi, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 2-3 fire ceapa verde, o ceasca orez, 2 linguri bulion, 3-4 linguri ulei, 1 cartof, patrunjel, cimbru, sare, piper, boia.
PREPARARE:
Se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare,  cand dau in clocot se adauga morcovul, ardeii, cartoful – taiate cuburi si ceapa rondele. Dupa 5-6 minute se adauga orezul spalat inainte.  
Carnea de pui se toaca impreuna cu un morcov si putin patrunjel. Se amesteca apoi cu ou, sare, piper, cimbru si boia dulce, dupa gust. Se uda mainile cu apa si se dau forma perisoarelor. Intr-un vas separat se pune borsul la fiert si se spumeaza. Dupa ce incepe sa fiarba, se adauga perisoarele si se lasa sa fiarba pe jumatate.
Cand legumele si orezul din oala au fiert, se adauga bulionul si borsul impreuna cu perisoarele. Se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru. Se mai fierbe 5-10min si se opreste focul. Se presara patrunjelul tocat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: