Semilune insiropate

INGREDIENTE:
Blat: 
4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 10 linguri lapte,
1  praf de copt, 1  esenta vanilie, 10 linguri faina.
Sirop:
1 cana zahar, 1 cana apa, zeama de lamaie, esenta de vanilie.
Decor: 100 g nuca de cocos
PREPARARE:
Blat :
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si praful de copt amestecat cu faina. Se amesteca usor. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca.

  
Sirop:
Intr-un vas, se amesteca apa si zaharul. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin. Se opreste focul si se adauga esenta si zeama de la o jumatate de lamaie. Daca iti place gustul mai acrisor, poti pune zeama de la o lamaie intreaga  🙂
Se taie blatul in forma de semilune, cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un pahar. Se ia fiecare semiluna si se trece prin siropul caldut, apoi prin nuca de cocos.
Sunt foarte gustoase si decorative!

 

Reclame

4 răspunsuri

  1. Arata super !!!!!!!

  2. nu ati zis nimic de lapte 😦
    am pus eu putin lapte cand am facut aluatul…asa de la mine
    tocmai am scos blatul din cuptor si nu arata asa:P
    a iesit moale dar pe fund e uscat….

    • Iulia, omisesem eu sa trec laptele atunci cand am explicat modul de preparare, dar se subintelegea ca trebuie si el adaugat, din moment ce la ingredientele pentru blat era trecut.
      Insa, chiar si asa fara lapte, blatul nu ar avea de ce sa iasa uscat, ar trebui sa fie un pandispan pufos. 🙂

Lasă un răspuns la iulia Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: