Piersici

                             

INGREDIENTE:
Aluat:
7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri apa, 2 lingurite bicarbonat de amoniu,
2 linguri zeama de lamaie, esenta de vanilie, un praf de sare, faina.

Crema:
1 cana nuci macinate, esenta de rom, 200 g  margarina sau unt,
150 g zahar farin, 3-4 linguri cacao.
PREPARARE:
Aluatul:
Se amesteca bine zaharul cu uleiul, se adauga apa, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu sarea. Se framanta bine sa rezulte o coca potrivit de moale, din care se formeaza mici bile. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza  cu faina, apoi se aseaza bilele de aluat, cu ceva distanta intre ele. La copt isi vor dubla volumul. Se tin in cuptor 20-25 minute. Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde, se scoate mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale. Miezul scos se foloseste  la crema.

 
Crema:
Se mixeaza untul cu zaharul farin. Se adauga nucile, cacaoa, esenta si miezul scos mai devreme. Daca pasta obtinuta nu este bine legata, se mai adauga putin lapte. Se umplu capacele cu crema si se unesc doua cate doua, dand forma piersicilor. (Ies in jur de 25 buc.)
Se  decoreaza cu dungi din glazura de zahar, cu ajutorul unei pensule mici, apoi se tavalesc prin zahar tos. Glazura se obtine din zahar farin amestecat cu zeama de lamaie si colorant alimentar. 
Pofta buna!

      

Reclame

6 răspunsuri

  1. ce frumoase piersicute ! ..imi place cum le-ai colorat !

  2. Piersici de astea erau considerate delicatese la nunti, pe vremea cand o bucatareasa iscusita pregatea totul pentru o nunta si nu erau firme specializate in organizarea de evenimente ! De cate ori mergea mama la o nunta si eu cu sora mea ramaneam acasa , mama trebuia sa ne aduca musai prajituri de la nunta si de multe ori am mancat si piersici de astea. Ma gandeam ca trebuie sa fii mare specialist sa le faci, dar vad ca nu-s chiar asa de greu de facut !

    • Cami, si eu imi aduc aminte ca asteptam cu bucurie de copil sa ne aduca parintii prajituri de pe la nunti…
      Piersicutele chiar se fac foarte usor, necesita insa timp si rabdare mai mult partea cu glazuratul, dar daca iti place sa ” pictezi” ….va fi o placere! 🙂 Si sa vezi ce repede se duc si astea! :)))
      Te imbratisez!
      Numai bine!

  3. Nici nu ma gandesc ca nu se duc si astea rapid!
    Pe vremea copilariei cand mergeau parintii la nunti veneau dimineata la 5-6 obositi, iar prajiturile puse pe masa la vedere le asigura un pic de somn, ca noi eram ocupate cu bunatatile. Ce vremuri!

Lasă un răspuns la truedelights Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: