Varza cu carne de rata

   

INGREDIENTE:
1 varza, 1 ceapa, 2 buc. morcovi, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 3 rosii sau 3-4 linguri bulion, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper, dafin, carne de rata.
PREPARARE:  
Varza se toaca marunt si se freaca  cu sare, sa se inmoaie putin si sa incapa in oala. Ceapa se toaca si se inabusa in putin ulei si 2 linguri cu apa. Se adauga un morcov ras si se continua inabusirea. Morcovul astfel gatit va da o culoare frumoasa mancarii. Se adauga apoi varza si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte, atat cat sa se acopere varza. Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se pun si ardeii grasi, morcovul si verdeata tocate marunt. 
Carnea se portioneaza si se fierbe pe jumatate, in apa cu sare.
Se caleste apoi in putin ulei, pana capata o crusta aurie.

Cand varza e aproape fiarta si apa a scazut, se adauga  rosiile decojite si tocate marunt, sare, piper macinat, cateva boabe de piper, boia dulce, boia iute, cimbru, o foaie de dafin. Toate astea in functie de gustul fiecaruia.  Se aseaza carnea de rata deasupra oalei cu varza si se da la cuptor 30 minute acoperita cu capac si inca 10-15 minute fara.


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: