Tavalita

INGREDIENTE:
Blat:
6 oua, 2 cani cu zahar, 1 cana ulei,
1 praf de copt, 4 cani faina, esenta de vanilie.
Glazura:
2 cani zahar, 2 cani apa, 1 pachet margarina, 
4 linguri cacao, esenta de rom.
Decor:
nuca de cocos sau nuci macinate.
PREPARARE:
Blat:
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se unge  tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Glazura: 
Intr-un vas, se pun margarina, zaharul, cacaoa si apa. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin. Se opreste focul si se adauga esenta de rom.
Dupa ce se raceste blatul, se taie in patrate. Fiecare patrat se trece prin glazura de cacao si apoi prin nuca de cocos (sau prin nuci macinate). Se aseaza pe o farfurie, distantate una de alta si nesuprapuse, pana se intareste glazura.

7 răspunsuri

  1. super

  2. Mama mea pregateste aceasta prajitura la fiecare Revelion …e traditia ei 🙂 Este foarte buna!

  3. Se zice sa nu crezi niciodata ca numai tu faci ceva sau te-ai gandit la ceva. Mami ne face aceasta prajitura de cand eram mici si i-am uitat numele, astfel ca ii spunem dupa denumirea data de sora cea mica: Cocosa. Vad ca la tine e „Tavalita”. Am mai intalnit numele „Mimi”, care este chiar numele mamei mele :).

    Prajitura este foarte buna, iar gandul la combinatia de cacao, rom si fulgi de nuca de cocos, ma face sa poftesc la cateva feliute de Cocosa :P.

    Imi place blogu tau, l-am adaugat deja in blogroll, am sa revin cu drag – de aceea ma si abonez :D.

  4. … blogul* scuzici, mi-e fomica si pap litere. De inteles, la ce papa bun ai pe-aici, si cum nu ma pot atinge de ele…

  5. Eu le zic la aceste prajituri „cuburi”, le-am iubit dar m-am apucat sa fac aceasta parajitura pentru o nunta(o prietena isi casateorea baiatul) si am facut peste 450 bucati , toate mult mai mici ai cam aceeasi marime. Am vazut 3 zile doar cuburi in fata ochilor si de atunci nu am mai facut-o. Sunt indata 7 ani si inca nu imi este dor de aceasta bunatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: