Negresa de post

O prajitura usoara si aromata care pe perioada postului e o adevarata incantare.

INGREDIENTE:
1 cana zahar, 1 cana ulei, 1 cana apa minerala, 3 cani faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 linguri zeama de lamaie, 4 linguri cu gem de prune (sau de care ai prin casa), 2 linguri cu cacao, 1 lingura cu scortisoara, 1 lingura cafea macinata,
2-3 linguri nuci maruntite, cateva stafide,  2-3 bucati de rahat.
PREPARARE: 
Se amesteca bine uleiul cu zaharul, apoi se adauga pe rand: apa, bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, faina, gemul de prune, cacaoa, scortisoara, cafeaua, stafidele, nucile si rahatul taiat cuburi mici. Compozitia se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 30 minute. Se pudreaza cu zahar si se taie in romburi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: